Kylmälaitehuolto

Kylmälaitehuoltoa koko pääkaupunkiseudun alueella.

Kylmälaitehuoltopalveluihimme kuuluvat vuototarkastukset, kylmälaitekartoitukset, yksittäiset kylmälaitehuollot sekä sopimus- ja vuosihuollot. Teemme huollot joko vuosisopimuksen tai erillisen sopimusasiakkuuden mukaan, jolloin sovimme asiakkaan kanssa huoltopalvelun kattavuudesta, lakisääteisiä huoltotöitä unohtamatta. 

Kumman uskot sopivan sinulle paremmin? Ota yhteyttä, niin kartoitetaan tarpeesi! Teemme kylmälaitehuoltoja muun muassa Helsingin, Espoon ja Vantaan seuduilla.

Kylmälaitteiden lakisääteiset tarkastukset

Kylmälaitteiden omistajan tai haltijan on huolehdittava vuosittaisista lakisääteisistä kylmälaitteiden tarkastuksista. Laitteesi käyttötarkoitus ja koko määrittävät tarkastustiheyden.

  • Ensinnäkin, laitteen haltijan tai omistajan on huolehdittava siitä, että tarkastuksen suorittavalla henkilöllä tai toiminnanharjoittajalla on Turvatekniikan keskuksen myöntämä todistus pätevyydestä. Kiinteästi asennettujen sammutuslaitteistojen tarkastuksella tarkoitetaan tässä sammutuslaitteistojen asennusliikkeiden suorittamia vuototarkastuksia. Laitteen tarkastuksen voi suorittaa laitteen muun huollon yhteydessä.
  • Laitteen haltijan tai omistajan on myös pidettävä kylmälaitehuolto- ja tarkastuspäiväkirjaa, josta käy ilmi laitteen sisältämän aineen määrä ja tyyppi, lisätyn aineen määrä, talteen otetun aineen määrä, viimeisin huoltopäivämäärä, tehty toimenpide, tarkastuksen suorittaneen toiminnanharjoittajan nimi ja huoltajan allekirjoitus. Huolto- ja tarkastuspäiväkirja on pyydettäessä näytettävä valvontaviranomaiselle. Laitteen yhteydessä tulee olla ilmoitus siitä, milloin laite on viimeksi tarkastettu.
  • Laite tarkastetaan siten, että vähintään kolme kiloa ainetta sisältävät laitteet tarkastetaan vuosittain, vähintään 30 kg ainetta sisältävät laitteet kerran kuudessa kuukaudessa ja vähintään 300 kg ainetta sisältävät laitteet kerran kolmessa kuukaudessa. Tarkastusväli voidaan pidentää vähintään 30 kg ainetta sisältävillä laitteilla kerran vuodessa tehtäväksi ja vähintään 300 kg ainetta sisältävillä laitteilla kerran puolessa vuodessa tehtäväksi, jos käytössä on vuodonilmaisujärjestelmä. Vähintään 300 kg ainetta sisältävissä laitteissa on oltava vuodonilmaisujärjestelmä. Vuodonilmaisujärjestelmä on tarkastettava kerran vuodessa. Hermeettisesti suljettuja alle 6 kg ainetta sisältäviä laitteita ei tarvitse tarkastaa, jos laitteeseen on merkitty sen olevan hermeettisesti suljettu.

Ota yhteyttä kylmälaitehuoltojen asiantuntijaan

Pyydä tarjous kylmälaitehuollosta tai kysy lisää huoltotöihin liittyvistä asioista. Kerromme mielellämme tarkemmin palveluistamme ja räätälöimme parhaan huoltoratkaisun juuri sinulle.

Ota yhteyttä

Hinnaston löydät täältä »